Adatvédelmi nyilatkozat


Jelen adatvédelmi nyilatkozat tartalmazza a GLI Solutions Kft. által működtetett, https://terkepem.hu domain néven és aldomain helyeken elérhető weboldalhoz kapcsolódóan végzett, személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást.

A honlap használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják jelen Adatvédelmi Nyilatkozat rendelkezéseit.

1. Az adatkezelő megnevezése, elérhetőségei

Cégnév: GLI-Solutions Kft.
Székhely: 1117 Budapest, Szerémi út 7/B. I/103.
Nyilvántartási szám: CG-01-09-173337
Elektronikus levélcím: info@terkepem.hu

2. Az adatkezelés jogalapja

A https://terkepem.hu weboldal böngészése, illetve funkcióinak használata regisztráció, vagyis személyes azonosításra alkalmas adatok megadása nélkül is lehetséges. Az elérhető szolgáltatások egy részének használata azonban személyes adatok megadásához kötött. Ezen szolgáltatások igénybevétele esetén az üzemeltető egyértelműen jelzi a kötelezően ill. opcionálisan megadandó adatokat.

A felhasználó természetesen hozhat olyan döntést, hogy bizonyos adatokat nem kíván megadni, ez azonban azt eredményezheti, hogy a felhasználó bizonyos szolgáltatásokat nem vehet igénybe.

Az adatszolgáltatás tehát önkéntes és az adatkezelés jogalapja az érintett előzetes és tevőleges hozzájárulása, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

3. A kezelt adatok köre:

3.1. Közvetlen adatgyűjtés

A GLI Solutions Kft. a https://terkepem.hu weboldal használata során különböző forrásokból juthat hozzá Önt érintő személyes adatokhoz, köztük:
  1. Kapcsolatfelvétel
  2. A Weboldalon elérhető Kapcsolat menüpont alatt a Felhasználónak lehetősége van megadni adatait annak érdekében, hogy tájékoztatást kapjon, észrevételeket tegyen a Weboldalon kínált szolgáltatásokkal, illetve az Adatkezelő tevékenységével kapcsolatban. A Kapcsolat során a következő személyes adatok megadására van lehetőség:

    Az adatkezelés célja: kapcsolattartás a felhasználóval.
    Az adatkezelés időtartama: a kapcsolatfelvételtől számított 5 év. Ezt követően a személyes adatok törlésre kerülnek.

    A Felhasználók kizárólag saját személyes adataikat adhatják meg a weboldalon. Amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

  3. Helymeghatározás
  4. A felhasználói élmény javítása érdekében a Weboldal első belépéskor engedélyt kér a felhasználó tartózkodási helyének beazonosítására. Erre kizárólag azért van szükség, hogy megkönnyítse a navigációt a felhasználó számára, így az indulási helyét már nem kell beírnia a keresőmezőbe. Ezen hely alapú adatokat a GLI Solutions más módon nem dolgozza fel és nem továbbítja harmadik fél részére.

  5. a térképem.hu közösségi média oldalain (Facebook, Google +)
  6. A GLI Solutions Kft. felhasználhatja a harmadik felek közösségi hálózatainak, mint például a „Facebook Like“ funkcióinak használata során használt személyes adatait. Ezek a funkciók nyereményjátékok folytatása céljából vagy azért, hogy Ön tartalmakat oszthasson meg a barátaival a térképem.hu webhelybe integrálhatók.
    Ezen funkciók használata esetén a GLI Solutions KFt. a felhasználó közösségi hálózatban rendelkezésre álló nyilvános adataiból juthat hozzá bizonyos személyes adataihoz. Többet tudhat meg a funkciók működéséről és azokról a profiladatokról, amelyeket a GLI Solutions Kft. megszerezhet, ha meglátogatja az érintett harmadik fél által üzemeltetett közösségi oldalt.

  7. Marketing kampányok, nyereményjátékok lebonyolításához
  8. A kezelt adatok köre: név, email cím, közösségi média profil.
    Emellett a nyereményjátékok nyerteseivel való kommunikáció (nyeremények átadásának egyeztetése, a nyereményekkel kapcsolatos adózás) során a GLI Solutions Kft. jogosult egyéb személyes adatokat is begyűjteni, pl. születési adatok, anyja neve, TAJ szám, adóazonosító, személyi igazolvány szám, lakcím. Nyereményjátékok rendezése esetén minden esetben készül játékszabályzat, amely kitér az adatkezelésre is, így a játékkal kapcsolatban mindig ezen szabályzat rendelkezései az irányadóak.

    Az adatkezelés célja: a nyereményjátékban való részvétel, a részvevő azonosítása, a nyertesekkel való kapcsolattartás, nyeremények adózási vonzatának rendezése.

    Az adatkezelés időtartama: a kampány lezárásától számított 5 év. Ezt követően a személyes adatok törlésre kerülnek.

3.2. Harmadik fél által kezelt adatok

Külső szerverek segítik a honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását ( Google Analytics). Annak ellenére, hogy a harmadik fél számára átadott információ nem tartalmaz személyes adatot, a látogatottsági adatok bizonyos esetekben visszavezethetőek a felhasználókhoz. A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani.
Elérhetőségük: www.google.com/analytics/.

A kezelt adatok köre: a látogatás dátuma és időpontja, a látogató felhasználó számítógépének IP címe, böngészőjének típusa, a megtekintett és az előzőleg látogatott weboldal címe.

A GLI Solutions Kft. a Google Adwords-öt és Google AdSense-t használ online hirdetések megjelenítésére. Ezek a szolgáltatók eltárolhatják a látogatók IP címét, illetve további - nem személyes adatnak minősülő - azonosító információt annak érdekében, hogy a későbbiekben külső weboldalakon megjelenítsék a térképem.hu hirdetését, illetve a térképem.hu weboldalon megjelenítsék más szolgáltatók hirdetéseit.

A térképem.hu oldal a Google Adwords és a Facebook remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A weboldalt felkeresők letilthatják ezeket a cookie-kat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a térképem.hu-tól.

A külső szolgáltatók a felhasználói szokások mérésével, valamint a hirdetések kiszolgálásával kapcsolatosan, információgyűjtés céljából ún. webjelzőket (web beacons) is használnak. A webjelzők funkciója hasonló, mint a sütiké, de ezek letiltására nincs lehetőség a böngészőkben.

3.3. 16 éven aluliak személyes adatai

A GLI Solutions Kft-nek nem áll szándékában 16 éven aluli gyermekekről személyes adatokat gyűjteni. Amennyiben tudomására jut, hogy véletlenül 16 éven aluli gyerek személyes adatai jutottak a birtokába, úgy azokat az adatokat a lehetőségekhez képes mielőbb eltávolítja a nyilvántartásából.

4. Cookie-k alkalmazása

4.1. Mi az a cookie?

Cookie-k alatt olyan kisméretű szöveges fájlokat értünk, amelyekben a weboldalak a látogatásokkal kapcsolatos információkat meghatározott ideig és célból tárolják. Az ismételt látogatások során a weboldal képes felismerni a szövegfájlt, ezáltal beazonosítva a korábbi látogatót.

A cookie-k elsődleges funkciója, hogy kényelmesebbé, személyre szabottá tegyék a böngészést, hiszen segítségükkel eltárolhatjuk különböző személyes adatainkat, beállításainkat. A cookie-k segítségével jól célzott, személyre szabott reklámkampányok is megvalósíthatók.

4.2. Cookie-k típusai

A térképem.hu weboldalon használatos cookie-kat 4 különböző kategóriába sorolhatjuk, a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara osztályozásának megfelelően: működéshez feltétlenül szükséges, teljesítményt javító, egyéni beállításokat tároló, webanalitikai és hirdetések célzását szolgáló.

Típusa Típus ismertetése Kezelésük

Működéshez feltétlenül szükséges

A cookie-k ezen típusa teszi lehetővé a weboldalon történő böngészést. Ezen cookie-k nélkül a weboldalon felkeresett tartalmak kiszolgálása (beleértve a biztonságos protokollok használatát) lehetetlenné válik.

A térképem.hu weboldal titkosított karakterláncot tartalmazó cookie segítségével azonosítja Önt a honlap használata közben. Valahányszor belép a felhasználói felületre, ezt az egyedi azonosítót tartalmazó cookie-t helyezünk a gépére.

Ezek a cookie-k feltétlenül szükségesek a weboldal működéséhez, így tiltásukra nincsen lehetőség.

Kérjük, hogy ne használja tovább a weboldalt, amennyiben nem szeretné, hogy ezen cookie-k a böngészőjében letöltésre kerüljenek.

Teljesítményt javító

Ezek a cookie-k arról gyűjtenek információt, hogy a látogatók milyen módon használnak egy weboldalt. Például mely oldalait látogatják a leggyakrabban, hol ütköznek a látogatók hibaüzenetekbe.

Ezek a cookie-k nem tárolnak olyan információt, amellyel a látogatókat a weboldalak beazonosítanák. A segítségükkel gyűjtött információ kizárólag összesítve, névtelenül kerül felhasználásra. Céljuk a weboldalon elérhető funkciók, felhasználói élmény javítása.

A weboldal teljesítményéről adatot gyűjtő cookie-k a böngésző beállításainál letilthatók, törölhetők.

Egyéni beállításokat tároló

Ezek a cookie-k teszik lehetővé a weboldalon használt nyelvi preferencia ill. a földrajzi elhelyezkedésre vonatkozó adatok eltárolását. Például a weboldal képes útvonaltervezésre a látogató cookie-ban eltárolt földrajzi elhelyezkedése alapján.
Emellett az oldalra először látogatóknak felugrik egy súgó ablak, mely végigvezeti őket a weboldal használatán.
A cookie-kban tárolt beállítások anonimek. A tárolt értékük az üzemeltető számára nem vezethetők vissza az egyes felhasználókhoz.

A személyes beállításokat eltároló cookie-k a böngésző beállításainál letilthatók, törölhetők.

Ezen cookie típus tiltása hatással van a weboldal funkcióira, ezáltal a tapasztalt felhasználói élményre.

Webanalitikai és hirdetések célzását szolgáló cookie-k

Ezek a cookie-k teszik lehetővé, hogy a látogatók az érdeklődésüknek megfelelő reklámüzenetekkel találkozzon.

A weboldalnak üzemeltetője a Google Analytics szolgáltatást használja a látogatók viselkedésének statisztikai elemzésére.

Emellett a Google Adwords-öt és Google AdSense-t használ online hirdetéseinek megjelenítésére.

A webanalitikai és a hirdetések célzását szolgáló cookie-król, és tiltásukról bővebb tájékoztatást itt olvashat.

5. Linkek

Az Adatkezelő a Weboldalról ugrópontként elérhető külső honlapok tartalmáért, adat- és információvédelmi gyakorlatáért nem vállal felelősséget. Amennyiben az Adatkezelő tudomására jut, hogy az általa linkelt oldal vagy linkelés harmadik személyek jogait vagy a hatályos jogszabályokat sérti, a linket haladéktalanul eltávolítja a Weboldalról.

6. Adatfeldolgozás

A személyes adatok megismerésére az Adatkezelő, illetve az általa igénybevett Adatfeldolgozók a hatályos jogszabályok szerint jogosultak.
Az adatok feldolgozásában az Adatkezelő megbízásából közreműködik az alábbi adatfeldolgozó:

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jövőben további adatfeldolgozót vonjon be az adatkezelésbe, amelyről a jelen Tájékoztató módosításával tájékoztatja a Felhasználókat. A GLI Solutions Kft. az Ön konkrét, erre vonatkozó jóváhagyása nélkül nem osztja meg a személyes adatait semmilyen harmadik személlyel, amely direkt marketing célokra kívánja azt felhasználni.

7. A személyes adatok tárolása, az adatkezelés biztonsága

A GLI Solutions Kft. számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyén, adatfeldolgozóinál valamint online felületeken találhatók meg.

A GLI Solutions Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  1. az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  2. hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  3. változatlansága igazolható (adatintegritás);
  4. a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A weboldal üzemeltetője olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Az adatkezelés során megőrzi

  1. a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  2. a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  3. a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

A GLI Solutions Kft. és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

8. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban

A GLI Solutions Kft. a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte. Személyes adatai kezeléséről az érintett bármikor tájékoztatást kérhet, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve –a jogszabályi kivételektől eltekintve- törlését. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az info@terkepem.hu címre kell eljuttatni

Az érintett kérelmére a GLI Solutions Kft. tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

  1. ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
  2. ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
  3. törvényben meghatározott egyéb esetben.



Az GLI Solutions Kft. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Ön a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.) lehet élni.

Aktualizálva: 2018. május 2.